Vrijdag 24 juni, Grounds Rotterdam 

15.00 inloop, 16.00 aanvang, 18.30 borrel en buffet

Ter gelegenheid van inJazz een speciale editie van het World Blend Café in het cafe van Podium Grounds. De focus ligt op de vitale world /jazz scene in Rotterdam. Deze editie is tevens het slot-event van inJazz 2022 inclusief internationale inJazz-gasten.

Programma
Een muzikale bijeenkomst doorspekt met sprekers & spektakel om de Rotterdamse wereldwijde roots en hedendaagse scene te belichten. Een unieke kans om te netwerken met agenten en programmeurs uit heel Europa.

Zeehaven Rotterdam, met haar multinationale bevolking, biedt een creatieve omgeving voor muzikale innovatie. Dat uit zich in o.a. clubs, festivals en het internationaal gerenommeerde conservatorium Codarts, gespecialiseerd in flamenco, latin, morna en Indiase muziek. Bovendien staat Rotterdam bekend als ‘het 10e eiland van Kaapverdië’. Het allereerste platenlabel van zowel Bonga als Cesaria Evora, Morabeza Records,  begon in Rotterdam als het vinyl-vignet van een levendige Kaapverdische gemeenschap.

Panel
Bas Pauw – programmamanager internationaal Fonds Podiumkunsten NL
Carlos Gonçalves –  voorzitter Rotterdamse Kunstraad, directeur Morabeza Records
Rob Broek –  hoofd master of music, Codarts
Wessel Coppes – hoofd Jazz, Pop & World, Codarts
Michalis Cholevas & Ishtar Bakhtali – docent en musicus, Codarts muziekonderzoek

MC’s: Maite Hontelé, Stan Rijven

Showcases 
Ishtar Quartet – Vocaliste die Indiase klassieke muziek elementen, jazz, electronica en latin invloeden in haar verhalende composities    verwerkt.

Ishtar Bakhtali – stem / composities, Filippos Glinavos – gitaar, Ildo Nandja – bas, Martin Hafizi – drums  

Flamencos por el Mundo Quartet – Brengt een mix van flamenco met jazz.

Guitar: Anoush Saadat, Saxophone: Loek van den Berg, Percussion: Javier Infestas, Double Bass: Ildo NandjaPitch voor samenwerking: meld je aan om je plan of project te presenteren. 3 minuten met een duidelijke vraag om samenwerking.

  • Neem je promo-materiaal mee.
  • Tip: Aansluitend concert Marmoucha Orchestra ft. Mehdi Nassouli (tickets concert)
  • Reserveren WBC verplicht.
Reserveer WBC 24 juni

15.00 inloop, 16.00 aanvang, 18.30 borrel en buffet

Toegang: 7,50 – (gratis toegang voor deelnemers injazz.nl / Codarts-studenten/docenten)

Buffet (optioneel reserveren tot maandag 20 juni): 17,50

We zijn genoodzaakt om een  financiële bijdrage te vragen voor deelname aan het World Blend Café. Met je bijdrage steun je tevens de organisatie van World Music Forum NL en onze toekomstige activiteiten. Dank voor je begrip!

Over: World Blend Café is sinds 2006 een merknaam voor ‘face-to-face-book’ evenementen voor muziekprofessionals, met een mix van panels, optredens & pitches. Deze netwerk-bijeenkomsten zijn speciaal voor de sector bedoeld, èn voor iedereen die zich ermee verwant voelt. Tijdens inJazz komen we samen in hotspot Grounds waar vruchtbare fusies tussen jazz, pop & world wortel schieten. 

foto: Sean Hitchens