Op 1 april van dit jaar start de jazz- en wereldmuziekzender met de naam World of Jazz. Hier is 24 uur per dag jazz en wereldmuziek in al hun verscheidenheid te horen. De nieuwe zender geeft veel aandacht aan de actualiteit en biedt ook een podium voor jonge musici, door concertopnamen uit heel Nederland uit te zenden. World of Jazz gaat hierbij nauw samenwerken met de Nederlandse jazz- en wereldmuzieksector: musici, podia, festivals en conservatoria.

Nederland heeft een bloeiende jazzscene die een plek op de radio verdient. De afgelopen jaren was de Concertzender het enige radiostation dat serieus aandacht gaf aan deze genres. Het aanbod wordt verder uitgebreid door een speciaal kanaal in het leven te roepen.

Sponsoren en crowdfunding
Om deze zender te realiseren roept de Concertzender de financiële hulp in van alle jazz- en  wereldmuziekliefhebbers. Dat kan door Vriend van de Concertzender te worden. Binnenkort start ook een crowdfunding-actie op voordekunst.nl. Daarnaast praat de Concertzender met de NPO over samenwerking en hopen op steun uit politiek Den Haag. Het budget is onder andere nodig voor de technische implementatie, nieuwe muziekprogrammering en de continuïteit. Ook is er de ambitie om World of Jazz-een plek op DAB+ te geven. De programmamakers van de Concertzender zijn onbezoldigde professionals, allen gepassioneerde kenners en specialisten in alle mogelijke genres.

Programmering
De programmering van World of Jazz geeft overdag een mix van  non-stop jazz en wereldmuziek: van New Orleans tot nu, van Tango tot Mambo, van smooth tot impro, van Afrikaanse jazz tot Latin. ’s Middags duiken we in de archieven: de samenwerkingsverbanden tussen de Concertzender en het Nederlands Jazz Archief, North Sea, omroepen als VPRO, NTR en Wereldomroep moeten ertoe leiden dat de rijke archieven geëxploiteerd kunnen worden.

Daarnaast is er in plaats voor verdieping en actualiteit met interviews, recente concertopnamen, nieuwe releases, nieuws over festivals, ontwikkelingen in de wereld van de jazz en de wereldmuziek. De focus ligt hierbij op jazz en wereldmuziek uit Nederland, jong talent, hedendaagse stromingen binnen de jazz en wereldmuziek, concertopnamen van alle Nederlandse podia. En er zal live muziek klinken in de studio, afgewisseld met interviews.

Concertzender
De World of Jazz-zender wordt de tweede zender van de Concertzender. De hoofdzender blijft de zender waar klassiek, jazz en wereldmuziek een podium heeft en muziek te horen is voor liefhebbers die je bij de overige stations niet hoort. Een aantal jazzprogramma’s waar bij de NPO geen ruimte voor was, zendt de Concertzender nu uit, zoals Co Live!, het programma van Co de Kloet.