(bron: Prinses Christina Concours)

Op woensdag 1 september 2021 is de inschrijving van het tweejaarlijkse Prinses Christina Jazz Concours gestart. Alle jonge jazzmuzikanten van 12 tot en met 21 jaar kunnen zich via de website van het Prinses Christina Concours inschrijven voor de digitale voorrondes en zo een plek in de live finale bemachtigen. Daarnaast is er plek voor maximaal 7 bigbands. Het jazzconcours is dit jaar hybride. Muzikanten doen mee door een selectievideo met hun optreden in te sturen. De live finale vindt plaats in het BIMHUIS in Amsterdam.

Het hybride concours bestaat uit een combinatie van on- en offline elementen die elkaar versterken. Op deze manier biedt het Prinses Christina Concours deelnemende muzikanten een unieke podium- en leerervaring. Hiermee neemt de stichting hun positieve ervaringen van de coronapandemie mee in het nieuwe concoursseizoen. Een professionele muziekjury beoordeelt de ingezonden deelnamevideo’s en selecteert de finalisten die tijdens de live finale op 14 november in het BIMHUIS optreden.

‘Het Jazz Concours is het eerste concours na vele lockdowns dat we weer gedeeltelijk live kunnen organiseren. Dat is geweldig voor alle jonge muzikanten. Door de hybride vorm zorgen we voor een veilig verloop van het concours en combineren we het beste van de online en offline wereld’, zegt directeur Alexander Buskermolen.

Unieke podiumervaring

Het Prinses Christina Jazz Concours is het enige concours in Nederland voor jonge jazzmuzikanten en daarmee een uniek (online) podium voor deelnemers van alle niveaus. De deelnemende muzikanten leren van de feedback van de professionele jury, van luisteren naar elkaar en van ontmoetingen tijdens het concours dat dit jaar de opzet van een festival heeft. In de ochtend vindt de bigbandselectie plaats. De winnende bigband speelt ’s avonds tijdens de live finale waarin de geselecteerde finalisten ook optreden. Overdag biedt het Prinses Christina Concours de deelnemers een gevarieerd programma van workshops en optredens. Geïnteresseerd publiek kan zich aanmelden voor verschillende onderdelen van het programma en meegenieten.

‘Inschrijven voor het Prinses Christina Jazz Concours is mogelijk tot en met 1 oktober via www.christinaconcours.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over het Jazz Concours.

Over het Prinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours stimuleert al ruim vijftig jaar kinderen en jongeren in hun muzikale ontwikkeling. Met concoursen, een rijdende concertzaal (de Classic Express) en een concours voor de allerjongsten (De Muziekwedstrijd) is het Prinses Christina Concours een toonaangevend podium voor muziekeducatie en talentontwikkeling.