(bron: So What’s Nex)

So What’s Next?

30, 31 oktober & 1 november 2020 

Eindhoven, woensdag 23 september 2020 – Ook dit najaar keert het succesvolle So What’s Next? festival met een achtste editie terug naar de binnenstad van Eindhoven. Het evenement dat de grenzen verkent van de jazz laat zich ook door het coronavirus niet in een hokje duwen. So What’s Next? gaat dus door! In een limited edition met jazz in verfrissende formats en verrassende plekken in de stad.

Dit spraakmakende muziekfestival vindt jaarlijks in het eerste weekend van november plaats met een keur acts uit binnen- en buitenland. In het Muziekgebouw – tevens het festivalhart – en op tal van andere locaties in het centrum van de stad, vind je opvallende acts en showcases van aanstormende jazzartiesten met een eigentijds geluid. Crossovers van jazz met hiphop, soul, world, elektronische en klassieke muziek krijgen alle ruimte die ze verdienen. So What’s Next? gaat over de toekomst van de jazz en dat laat het programma ook in 2020 weer zien.

Het festival presenteert op vrijdag en zaterdag een divers programma.

Op vrijdag de invloedrijke jazz gitarist Kurt Rosenwinkel met zijn trio met daarin o.a. top drummer Greg Hutchinson. Rosenwinkel mag Eric Clapton tot zijn fans rekenen. Ze speelden veelvuldig samen en bij diens komende wereldtour zal Rosenwinkel het voorprogramma verzorgen. Op zaterdag in de Grote Zaal van Muziekgebouw Eindhoven niemand minder dan toetsenist Kamaal Williams, vaandeldrager van de bruisende Londense jazz scene, met crossovers tussen hip-hop, Afrobeat, broken-beat en jazz, met in het voorprogramma het 18-koppige orkestrale-punk-prog-jazz-rock The NYChillharmonic uit Brooklyn. In de Kleine Zaal staan twee getalenteerde Nederlandse zangeressen op het podium. Zowel Nana Adjoa als Gaida zijn gezegend met een warme stem en sterke songs met kleurrijke diepe sounds en grooves.

De zondag staat in het teken van de nieuwste Europese talenten ontdekken. Tijdens deze showcasedag zijn op verschillende locaties in de binnenstad van Eindhoven gratis acts te zien.

30, 31 oktober & 1 november 2020, Muziekgebouw Eindhoven, Paterskerk en diverse locaties in het centrum van Eindhoven.

 
Vrijdag 30 oktober

Paterskerk


De Opening Night van So What’s Next? in de Paterskerk wordt dit jaar verzorgd door de Amerikaanse gitaarvirtuoos Kurt Rosenwinkel Trio. Voorafgaand aan dit concert klinkt het geluid van So What’s Next? al in de binnenstad van Eindhoven, waar tal van brassbands op straten en pleinen van zich zullen laten horen. 

 
Kurt Rosenwinkel Trio

Kurt Rosenwinkel is hét rolmodel voor de huidige generatie jazzgitaristen. Zijn lyrische spel wordt bewonderd door onder meer Eric Clapton en door The Roots, met wie hij optrad in The Jimmy Fallon Show. Hij wordt niet alleen geroemd om zijn virtuositeit, maar vooral vanwege zijn openheid van geest en succesvolle uitstapjes richting rock, hiphop en zoals op zijn nieuwe release Angels Around (2020): de jazz standard. Voor dit optreden neemt hij bassist Dario Deidda en drummer Gregory Hutchinson mee.

 
Zaterdag 31 oktober

Muziekgebouw Eindhoven

Op de zaterdagavond staat in het Muziekgebouw een viertal artiesten op het programma. In de Grote Zaal speelt Kamaal Williams in een double bill met The NYChillharmonic. Tegelijkertijd is er een double bill in de Kleine Zaal met Nana Adjoa en Gaidaa,

 
Net als vorig jaar kun je een ticket kopen voor het optreden in de Grote Zaal of voor het optreden in de Kleine Zaal.

 

KAMAAL WILLIAMS

Met slechts één album op hun naam viel het duo Yussef Kamaal in 2017 alweer uit elkaar. Het rouwproces duurde echter niet lang want toetsenist Kamaal Williams pakte meteen door met een nieuw trio onder zijn eigen naam. Zijn twee studioalbums The Return en Wu Hen gaan beide ver over de grenzen van verschillende genre: jazz, futuristische funk, soul, Britste garage en brokenbeats.THE NYCHILLHARMONIC

The NYChillharmonic is een uit Brooklyn afkomstige big band die hun muziek pop, rock en jazz mengen tot een geheel eigen sound die zowel een jazz- als poppubliek aanspreekt. Voor dit optreden rekruteert de band de beste strijkers en blazers uit Nederland.NANA ADJOA

Het Ghanees-Nederlandse multi-talent Nana Adjoa is een ware muzikale ontdekkingsreiziger en maakt liedjes die tegen R&B en jazz aan schuren. Met haar dromerige elektronica en kleine gitaarliedjes gooit ze hoge ogen: ze won bijna De Grote Prijs van Nederland, werd opgepikt door KCRW in de Verenigde Staten en was ook al te horen op Best Kept Secret en Eurosonic/Noorderslag.GAIDAA

Deze 20-jarige Soedanese-Nederlandse groeide op in Eindhoven waar ze haar muzikale talenten ontwikkelde. Gaidaa staat bekend om haar ongekende mix van soul, R&B en jazz met een heerlijke beat en een verbluffend stemgeluid.

Zondag 1 november

Diverse locaties in de binnenstad van Eindhoven

Tijdens de derde (gratis toegankelijke) festivaldag van So What’s Next? ontdek je het nieuwste opkomende talent uit Europa. Het festival presenteert een uitgebreid showcase programma met vertegenwoordigers uit de levendige jazzscene van Europa. Laat je onderdompelen in een breed en vernieuwd programma met opvallende artiesten on the rise in cafés, winkels, op straat, in hotels: overal klinkt jazz en voel je de jazz vibe. Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt.

Kijk voor het showcase programma, acts, blokkenschema en vele extra’s op sowhatsnext.nl