Van 11 – 13 april 2024 vindt jazzahead! plaats in Bremen (DE). De stand Partner Country the Netherlands wordt verzorgd door Buma Cultuur in samenwerking met Fonds Podiumkunsten. En het zal je niet zijn ontgaan, Nederland is het focusland op jazzahead! 2024. Ook World Music Forum NL zal dit jaar op Jazzahead aanwezig zijn in samenwerking met inJazz. Dus is er extra aandacht voor Global/World.

De grootste jazzbeurs ter wereld heeft de laatste drie jaar veel aandacht besteed aan actuele jazz van Nederlandse bodem. Met Nederland in de jazzahead!-schijnwerpers in 2024 kunnen maar liefst acht groepen een showcaseoptreden tegemoetzien. De selectie wordt zoals ieder jaar bepaald door een onafhankelijke, internationale commissie van club- en festivalprogrammeurs, waaronder ook Nederlandse.

Meld je aan als co-exhibitor, kom met korting naar jazzahead!

Wil je kans maken op een showcase, dan dien je je eerst te registreren als bezoeker van jazzahead! 2024. Als Nederlander, of als buitenlandse artiest woon- en werkzaam in Nederland, krijg je korting op je aanmelding als je de volgende stappen doorloopt. Deze procedure geldt ook voor iedere professional die zich als co-exhibitor wilt aansluiten bij de Nederlandse landenstand op jazzahead! 2024.

  1. Ga naar het inschrijfformulier voor mede-exposanten
  2. Als je nog geen account hebt bij jazzahead! registreer je je als nieuwe gebruiker. Heb je een account van voorgaande jaren, dan log je direct in.
  3. Het standnummer van de overkoepelende stand Partner Country the Netherlands is ‘tba‘ en de contactpersoon is Mark van Schaick.
  4. De kortingscode 24R1GEMT kan worden ingevoerd in de laatste stap vlak voor de betaling. De prijs wordt dan verlaagd van € 185 naar € 155 (+ 19% BTW).
  5. De deelname- en annuleringsvoorwaarden voor co-exhibitors vind je hier.
  6. Na je registratie als co-exhibitor kun je hier het deelnemersportaal vinden.

Na registratie kun je jouw band ook aanmelden om kans te maken op een showcase op jazzahead! 2024. Gebruik daarvoor de aanmeldlink Dutch Showcases.

De deadline voor deze aanmelding ligt op 18 oktober. Lees de voorwaarden voor aanmelding hier.

Vragen over aanmelding? Insa Stanke: stanke@jazzahead.de 

Belangrijke data jazzahead! 2024

18 oktober: deadline showcase aanmeldingen
6 december: start eendagsregistraties en online-only (‘sneak-in’) registraties
13 december: bekendmaking showcaseartiesten
27 maart: deadline registraties via website
5 april: deadline online-only (‘sneak-in’) registraties