Dit jaar was de WOMEX 22 Lissabon-editie zeer succesvol! Het cultureel en muzikaal diverse evenement werd door meer dan 3.100 muziekprofessionals bezocht (waaronder 280 uitvoerende artiesten) uit 113 landen, met meer dan 60 showcaseartiesten die 280 muzikanten vertegenwoordigden, verspreid over acht podia, 21 op muziekdocumentaires, 111 sprekers en mentoren namen deel aan de congressessies en een bruisende vakbeurs met 676 exposerende bedrijven met meer dan 260 stands en twee radiostudio’s ter plaatse.

Er waren ruim
60 Nederlandse delegates aanwezig en er was een Nederlandse stand en meetingpoint georganiseerd door World Music Forum NL, De borrel op donderdag werd druk bezocht en er zijn mooie connecties, zowel zakelijk als vriendschappelijk, uit voortgekomen.

De prijsuitreiking eerde de prestaties van de twee prijswinnaars: Francis Gay, COSMO Head of Music, die de WOMEX 22 Professional Excellence Award ontving en Ivo Papasov (Bulgarije), die de WOMEX 22 Artist Award uit de handen van onze eigen Maite Hontelé ontving. Samen met de prijswinnaars vierde de afsluiting de onafhankelijke platenindustrie met de 20 Top Labels of the Year-presentatie, gevolgd door een opwindend optreden van Ivo Papasov en zijn band.

Noteer in je agenda — 25 tot 29 oktober 2023 — de volgende editie is in A Coruña, Galicië, Spanje!


De journalisten van Mixed hebben een uitgebreid verslag gemaakt: “Vijf dagen lang zwerven we overdag rond tussen de vele stands op de beurs en zien we een flink aantal daycases en nightcases van groepen en artiesten die zich willen presenteren aan podia, festivals, boekers, managers en pers, in de hoop zich voor komend jaar positief in de kijker te spelen. Wij als pers vormen ons natuurlijk een mening over heel veel van deze showcases.” Klik hier om het verslag te lezen (inclusief foto’s en video’s)

Bram Posthumus heeft een apart verslag gemaakt met een tour langs Afrikaanse artiesten op de WOMEX, klik door>>>

De foto’s zijn van Eric van Nieuwland. Check al zijn foto’s in de slideshow hieronder>

Womex 2022