Q-Factory organiseert een Surinaamse Dansavond in Amsterdam Oost. Suriname kent een rijke muziekhistorie en de moderne Surinaamse muziek heeft een uniek karakter, dankzij een mengelmoes van invloeden uit Afrika, India, Java, China, Nederland, Latijns-Amerika, het Caraïbisch gebied en Noord-Amerika. Het bracht diverse sterren en hits voort: van Trafassi’s Wasmasjien via Damaru’s Tuintje In Mijn Hart tot Parijs van Kenny B. Maar denk ook aan de Surinaamse invloed op hedendaagse muziek van bijvoorbeeld rapper Typhoon.

Surinaams Goud (Sranan Gowtu) is een ode aan de Surinaamse muziek. Op deze bijzondere avond spelen bekende Surinaamse artiesten als Edgar Burgos & Trafassi, Kenny B en Patrick Tevreden afgewisseld door feestmuziek gedraaid door DJ Socrates en DJ Tommi.

De presentatie van deze avond is in handen van Diederik Samwel, de schrijver van het boek Sranan Gowtu: Iconen uit de Surinaamse muziek, uitgebracht door het Amsterdamse label Top Notch. Het belooft een bruisend muzikaal feest voor jong en oud te worden op vrijdagavond 16 september van 20:00 tot 04:00 uur in de grote zaal van Q-Factory in Amsterdam Oost.

VRIJDAG 16 SEPTEMBER • TICKETS: € 17,50 • TIME: 20:00 – 04:00              
Tickets Q Factory :

http://q-factory-amsterdam.us8.list-manage1.com/track/click?u=393a2a4fb1370c8da9ac4138a&id=0fbc84dac6&e=10c5e3f8f1>

Artiesten:

Edgar Burgos & Trafassi Edgar sloot zich na het overlijden van zijn neef Lieve Hugo, de ‘King of Kaseko’, aan bij diens band The Happy Boys, waarmee hij een aantal platen opnam. Na het uiteenvallen van de groep begon hij met een aantal leden van de groep een andere band: Trafassi. En die kennen we allemaal, want in 1985 scoorden ze een enorme hit met ‘Wasmasjien’. Grote wasjes, kleine wasjes… Juist!

Patrick Tevreden de man met de golden voice, is bekend uit meerdere Surinaamse bands, zoals Master Blaster en Sukru Sani. Met die laatste ging Tevreden begin jaren negentig de hele wereld over, dankzij de door hem geschreven hit Pompo Lollie.
Patrick startte zijn muzikale jaar in januari 2016 op het belangrijkste Europese Muziekfestival van het jaar Noorderslag. Daar opende hij met een optreden op het Sranan Gowtu podium, waar hij begeleid werd door Trafassi, de band van vriend en collega Edgar Burgos.

Kenny B zong tot 2014 in het Engels, Sranantongo en Aucaans. Hij had verschillende hits in de Surinaamse hitlijsten en stond met A Sama De drie weken op nummer 1.
Begin 2015 bracht hij zijn eerste Nederlandstalige single uit, Als Je Gaat, die op 30 januari door NPO Radio 2 werd uitgeroepen tot Top Song. Zijn single Parijs bereikte in april 2015 de nummer 1-positie in de Nederlandse hitlijsten en werd bekroond met een Edison en een 100% NL Award. De plaat werd vele miljoenen malen gedraaid op Spotify en werd meermaals bekroond met de platina status.

Reis en route informatie:
Parkeren bij Q-Factory kan voordelig en dichtbij de ring A10 in Q-Park Oosterpoort.
Het dichtstbijzijnde treinstation is Amsterdam Muiderpoort, dit ligt op 5 minuten loopafstand. Als je met de tram naar Q-Factory komt is de dichtstbijzijnde halte ‘Pretoriusstraat’, je komt hier met lijn 9 (richting Diemen/Sniep). Daarnaast kun je ook lijn 7 of 3 pakken richting Muiderpoort station.