(bron: Afrovibes)

Tanzaniaanse choreograaf Samwel Japhet ontvangt Prince Claus Seed Award

Het Prins Claus Fonds heeft
in oktober 100 artiesten en kunstenaars uit 65 landen voor een Prince Claus Seed Award geselecteerd. Zij kunnen volgens het Fonds als belangrijke trendsetters worden gezien in de internationale kunst en cultuur. De Tanzaniaanse choreograaf Samwel Japhet die zijn dansvoorstelling ‘A Moment-Wakati’ presenteerde bij Afrovibes, is geselecteerd als een van de 100 inspirerende artiesten die deze Award heeft gekregen.

We zijn trots dat Samwel Japhet als een van de deelnemers aan het Afrovibes festival door het Prins Claus Fonds is geselecteerd voor een Seed Award. A Moment-Wakati is nog te zien via ons YouTube kanaal: de trailer inclusief een interview met Samwel Japhet en als volledige voorstelling. Van 26-28 november is A Moment – Wakati live te zien in Antwerpen op het To Be Antwerp 2021 festival.
Volgend Afrovibes Festival in 2022 heeft nieuwe hoofdlocatie

Het volgende Afrovibes  festival is van 5 t/m 16 oktober 2022. Afrovibes heeft in 2022 een nieuwe hoofdlocatie. Het Compagnietheater in Amsterdam sluit eind 2021 zijn deuren en Afrovibes is op zoek gegaan naar een nieuwe hoofdlocatie voor het festival. En die is gevonden. In 2022 is het Frascati Theater in Amsterdam met vier zalen onze nieuwe hoofdlocatie! Daarnaast komen we natuurlijk ook terug in de andere theaters en locaties waar het festival de afgelopen edities heeft gestaan, in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Voorjaar 2022 maken we de eerste delen van het programma bekend. Hoofdfocus van het programma in 2022 is gericht op West-Africa. Maar een deel van het programma blijft verbonden met en
afkomstig uit Zuid(elijk)-Afrika.