Third Culture: de mensen die zich tot meerdere culturen verhouden, maar bij geen enkele helemaal thuishoren.
Andrea Voets
De première van het nieuwe documentaire-concert Third Culture Sounds komt dichterbij: nog drie maanden tot 1/2 december in De Balie in Amsterdam!

In Third Culture Sounds ziet men vier musici in sessie bij transcultureel psychiater Glenn Helberg. Allevier hebben ze drie landen die ze ‘thuis’ mogen noemen. De gesprekken draaien rond de vraag: hoe maak je één geheel van al die onderdelen van jezelf, wanneer je nooit een eenduidig gevoel van thuis-horen hebt gekend?

De hele zomer hebben we het documentaire-gedeelte van de voorstelling vorm gegeven. Deze week komt alles samen in de film-edit met voorlopige muziek. Op 8 oktober trekken we ons terug op Gut Siggen om de muziek te componeren, dankzij de Duitse Töpfer Stiftung.

Het is tijd om onze musici te introduceren! Behalve met artistiek directeur Andrea Voets (NL/BE/GR/DE), wordt de show gemaakt met:

Shishani Vranckx. Zij schrijft en zingt betekenisvolle muziek met wortels in Europa (NL/BE) en Afrika (Namibië). Hier is één van onze favorieten over relaties tot je voorouders: Kuku .

John Farah benadert de muziek als ‘maximalist’. Al zijn realiteiten (CA/DE/Middle-East) brengt hij samen in composities en improvisaties op piano met electronica. Dit is onze favoriet: Behold!

Bodek Janke is een percussionist die leeft in de hoogste versnelling, zwervend om de wereld met ankers in Duitsland, Polen en Kazachstan. Dit is te horen in onze keuze voor vandaag: Bulgar.

Hoe dit allemaal samen gaat komen, kunt u de volgende maanden live volgen bij Resonate Productions op Facebook en Instagram.

Daar vindt u veel quotes, onderzoeksresultaten, materiaal van achter-de-schermen en natuurlijk heel veel music. Denkt u dat deze thema’s bij sommige van uw vrienden een gevoelige snaar zullen raken? Aarzel dan zeker niet ze uit te nodigen: dat waarderen we enorm.

We hopen u te treffen op onze weg, in nieuwe gesprekken over dit verborgen, maar juist zo wezenlijke thema.

bron: Resonate Productions