(bron: Kunsten ’92)
Als iets ongewis is in deze tijd, dan is het wel de toekomst. Een volgende coronagolf, een energiecrisis, inflatie en een oorlog op het continent. En we zijn met zijn allen nog niet hersteld van twee jaar leven met corona. De culturele sector was in die tijd meer dicht dan open. Het gemis aan inspiratie en verbinding van kunst en cultuur maakte de waarde ervan voor iedereen voelbaar.
Maar hoe nu verder? Het herstel komt langzaam op gang en tegelijkertijd weten we dat we niet terug kunnen naar het oude. Wat is nodig voor een bloeiend kunst- en cultuurklimaat in het hart van de samenleving? Welke grote uitdagingen liggen er? En welke wenkende perspectieven zien we? Het is zaak om nú met elkaar de juiste stappen te zetten. Vertrouwen vormt hierin de basis.
Onder leiding van moderator Hasna El Maroudi stellen tijdens het Paradisodebat op zondag 28 augustus om 13.00 uur een waaier aan prominente vertegenwoordigers uit het culturele en creatieve veld prikkelende vragen aan de aanwezige politici.
Vragen worden gesteld door o.a.: Hicham Khalidi (Jan van Eyck Academy), Sanne Wallis de Vries (cabaretiere), Meta Knol (kunsthistorica), Tessa Cramer (futurist), Anna Noyons (social designer) en Tobias Kokkelmans (Nederlands Theater Festival). Met een inspirerende bijdrage van Babs Gons (spoken-word artiest en schrijver). Meer namen worden in de komende weken bekendgemaakt.
Tijdens dit Paradisodebat zullen de nieuwe voorzitters van Kunsten ’92, Anne Breure en Jeroen Bartelse, zich presenteren en nemen wij na zes jaar afscheid van Jan Zoet.
Datum, tijd en plaats
Let op, andere tijd dan anders! Het Paradisodebat is dit jaar van 13.00 – 15.00 uur.
Het Paradisodebat zal live plaatsvinden met een mogelijkheid om het online te volgen.
Zondag 28 augustus 2022 van 13.00 tot 15.00 uur
Paradiso, Weteringschans 6-8, Amsterdam
Meld je hieronder alvast aan om je te verzekeren van een plek!
AANMELDEN
Terug naar de Toekomst: met vertrouwen
We kunnen niet terug naar het oude. Het is zaak om nú met elkaar de juiste stappen te zetten en vertrouwen vormt daarvoor de basis.
Een gezonde, toegankelijke en solidaire sector is niet mogelijk zonder vertrouwen. Vertrouwen in elkaar, vertrouwen van en in het publiek, en vertrouwen van de overheid, die de culturele en creatieve sector ziet als een gelijkwaardige partner, een onmisbare bron van inspiratie, ontspanning en zingeving. Niet voor niets is vertrouwen een kernwaarde van de Fair Practice Code. We halen inspiratie uit het Kunsten ’92 project KUNSTEN2030, waarin we een visie neerleggen voor een meerjarig ontwikkelingstraject voor fundamentele veranderingen binnen de culturele en creatieve sector.