Voor het inhoudelijke programma zoekt Music Meeting vanaf 1 oktober 2022een:

Artistiek leider / Programmeur

(20 uur per week – freelance/zzp)

Ontmoetingen tussen artiesten en publiek: dat is Music Meeting. Een platform voor experts en liefhebbers met een driedaags internationaal muziekfestival waar een ander geluid klinkt. Met jaarlijks circa driehonderd artiesten uit de hele wereld biedt Music Meeting vanaf de oprichting in 1985 een podium aan musici die zelden of nooit in Nederland te zien zijn geweest. Met nieuwe projecten of in bijzondere samenstellingen. Het festival, dat jaarlijks tijdens het Pinksterweekend plaatsvindt in Park Brakkenstein in Nijmegen, is regionaal betrokken en wordt landelijk en internationaal erkend. 

Met het online muziekkanaal –  Music Meeting All Ears – bieden we sinds 2021 jaarrond een magazine, radioshow en televisieprogramma ineen, waar verhalen en culturen van musici centraal staan. Daarnaast programmeert Music Meeting concerten op podia in Nijmegen en het hele land. Met een kantoorvestiging in het Festivalhuis te Nijmegen is de basis gelegd om door te ontwikkelen naar een productiehuis en samenwerkingen met festivals op het vlak van film en literatuur. 

Music Meeting wil een groot en divers publiek bereiken en een inspirerende ontmoetingsplek zijn voor musici, experts, professionals, amateurs, talenten en liefhebbers. Stichting Music Meeting is erkend als culturele ANBI en onderschrijft de Governance Code Cultuur, de Fair Practice Code en Code Culturele Diversiteit. De eerstvolgende editie van het Music Meeting Festival, staat gepland in het weekend van 27 tot en met 29 mei 2023. We willen doorgaan op de weg van thematische edities: dit jaar werd ‘Cuba Upside Down’ goed ontvangen door publiek en pers. Een onderscheidende en breed aansprekende artistieke visie vinden we belangrijk.  

Werkzaamheden 

In een compact professioneel team werkt ieder vanuit zijn/haar/hun specialisatie. De artistiek leider vormt samen met de algemeen directeur de directie van Music Meeting. Samen zorgen jullie voor goede afstemming tussen inhoudelijke en zakelijke aspecten, onderhouden het relatienetwerk en leggen verantwoording af aan het bestuur. De artistiek leider is primair verantwoordelijk voor de inhoudelijke koers, de invulling van het festival, een spraakmakend (rand)programma en de concerten door het jaar heen. En natuurlijk voor de doorontwikkeling van ons muziekkanaal All Ears. Je durft daarbij buiten de lijntjes te kleuren en helpt Music Meeting op de kaart te zetten in Nederland en daarbuiten. 

Profiel en functie-eisen

Je hebt aantoonbare ervaring als programmamaker, het ontwikkelen van (meerjaren)plannen en  het aansturen van programmateams. Je bent een initiator én een realisator met oog voor mens en detail. Als gezicht van Music Meeting kun je de ambities enthousiast overdragen aan een breed publiek: van pers en fondsen tot onze vrijwilligers. Je werkt en beslist zelfstandig, maar zoekt op tijd afstemming met de directeur. Jullie leggen beiden verantwoording af aan het stichtingsbestuur. 

Het takenpakket bestaat in hoofdlijnen uit:

 • Verantwoordelijkheid voor het cureren van de internationale programmering met daarin unieke producties. Zowel voor het festival, voor de concertreeks op podia binnen en buiten de regio, als voor de content van het online platform All Ears
 • Dit met inbegrip van de contractuele aspecten, artist handeling en administratieve verplichtingen
 • Verantwoordelijkheid voor het talent-, educatie- en participatieprogramma
 • Het onderhouden en aangaan van (inter)nationale samenwerkingen en partnerships
 • Inhoudelijk input leveren voor onder andere marketing, subsidieaanvragen en -verantwoording
 • Het verbindend en empathisch aansturen van een klein programmateam
 • In samenwerking met de algemeen directeur het meerjarenbeleid uitvoeren en vertalen naar haalbare jaarplannen met duidelijke doelen
 • Bijdragen aan het volgende meerjarenbeleidsplan.

Verder heb je:

 • Artistieke visie die je weet om te zetten in realiseerbare plannen en producties
 • Affiniteit met en visie op de doelstellingen van Music Meeting
 • Een internationale blik die je kan verbinden aan de Nijmeegse context
 • Een relevant netwerk dat deze kennis weerspiegelt
 • Oog voor jonge makers & talenten en gevoel voor het verleiden van een nieuw publiek
 • Kennis van en ervaring op het gebied van governance in de cultuur en het pionieren in het werkgebied van de stichting geboden wordt

Een uitdagende opdracht bij een toonaangevend internationaal festival, met ambities om te blijven vernieuwen en te groeien, en met een bevlogen team en bestuur. Music Meeting deelt een inspirerende accommodatie in de Nijmeegse binnenstad met drie andere festivals. Die setting maakt het mogelijk om kennis en services te delen en er is zelfs een klein podium. Wij bieden een freelance functie voor gemiddeld 20 uur per week per jaar. Om te beginnen met het oog op de editie 2023, maar liefst gaan we daarna meerjarig commitment aan. De vergoeding is fair en afhankelijk van je ervaring. 

Interesse?

Ben je enthousiast over de vacature en voldoe je aan de functievereisten, stuur dan vóór 26 augustus 2022 je motivatiebrief en cv naar sophieblusse@musicmeeting.nl onder vermelding van ‘Vacature artistiek leider’. De selectieprocedure ligt in handen van het bestuur en de algemeen directeur van stichting Music Meeting. Eerste gesprekken vinden in Nijmegen plaats op 2 september 2022. Een eventuele tweede gespreksronde op 7 september 2022. 

Heb je vragen, dan kan je bellen naar de algemeen directeur Sophie Blussé (06 4154 8825) of bestuursvoorzitter Pieter van Ree (06 5238 2333). Ook in de zomerweken. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

We are interested in international candidates for this function as well. See the English version here. 

Zie ook  links naar NL en naar ENG vacaturetekst.

NL Vacatures | Vrijwilligers – Music Meeting Festival

ENG Vacancies | Volunteers – Music Meeting Festival