(Bron Binoq Atana) 

Plaats: Amsterdam
Sluitingsdatum: 06-06-2020
Website: amsterdamroots.nl

Over Amsterdam Roots Festival

Amsterdam Roots Festival heeft afgelopen decennia als muziekfestival een belangrijke rol gespeeld in de introductie en popularisering van veel, onderhand legendarische, artiesten uit met name niet-Westerse delen van de wereld. Naast muziek zijn hedendaags circus, urban dance, theater, spoken word, film en verschillende contextprogramma’s aan het programma toegevoegd. Deze ontwikkeling heeft de kunstervaring en de open sfeer van het festival versterkt en de deur opengezet voor nieuw, vaak jonger publiek.

Gedurende de huidige kunstenplanperiode 2017 – 2020 is Amsterdam Roots Festival stapsgewijs uitgegroeid tot een festival dat gericht is op de beleving van diversiteit en inclusie. Dat dus niet alleen een podium aan kunst biedt, maar de kunst ook naast actuele sociaal culturele ontwikkelingen plaatst, onderzoekt en op die manier context biedt. Het festival creëert hierdoor een uniek platform dat de uitzonderlijke diversiteit van het haar publiek ten goede komt.

De nieuwe missie van het festival staat voor ‘het presenteren van hoogwaardige kunst en cultuur uit de hele wereld gemaakt door zowel artiesten van Nederlandse bodem als het buitenland. En daarmee tegelijk het publiek raakpunten laten ervaren tussen onze eigen beleving en die in andere culturen.

Lees verder >>