Het Fonds Podiumkunsten is hét cultuurfonds voor muziek, muziektheater, dans, theater en festivals in Nederland. Het Fonds geeft namens de Rijksoverheid ondersteuning aan alle vormen van professionele podiumkunsten. Fonds Podiumkunsten hecht groot belang aan diversiteit in de organisatie en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in onze organisatie ondervertegenwoordigd zijn.

Zoals eerder al aangekondigd in ons beleidsplan zal het Fonds Podiumkunsten bij de productiesubsidies vanaf 1 januari 2017 de indeling naar disciplines loslaten. Het aantal aanvraagrondes wordt uitgebreid van drie naar vijf per jaar. Deze beleidswijziging vraagt naast een aangepaste beoordelingssystematiek ook om een enigszins andere inrichting van onze organisatie. Onderstaande vacature voor een subsidieconsulent is daarvan het eerste zichtbare resultaat.
SUBSIDIECONSULENT (M/V), 32 UUR, PER DIRECT,
BETREFT EEN ARBEIDSOVEREENKOMST TOT 1 JANUARI 2018

Wie zoeken wij?
Een enthousiaste subsidieconsulent (nieuwe functiebenaming voor ‘stafmedewerker’) met kennis van, ervaring in en nieuwsgierigheid naar de podiumkunsten. Hij/zij maakt deel uit van de afdeling subsidieverstrekking van het Fonds en draagt bij aan de uitvoering van diverse regelingen. Dit houdt onder meer in dat de subsidieconsulent aanvragers adviseert, analyses schrijft van aanvragen, de adviescommissie ondersteunt bij haar taak en de adviezen van de commissie uitwerkt. Ook heeft de subsidieconsulent een rol bij de beoordeling van de verantwoording van subsidiedossiers.Onze subsidieconsulent heeft:een HBO werk- en denkniveau;
een aantal jaren relevante werkervaring in de (podium)kunstensector. Zonder deze ervaring heeft het geen zin om te solliciteren;
kennis van de culturele sector in Nederland en van de organisaties en personen binnen het veld;
basale kennis van het primaire proces van het Fonds Podiumkunsten;
goede sociale en communicatieve vaardigheden;
adviesvaardigheden, ook op het gebied van ondernemerschap en projectbegrotingen;
goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
Wat bieden wij?

een prettige werkomgeving in het hart van Den Haag, waar we gezamenlijk werken aan een gezond podiumkunstenklimaat;
een passend salaris, afhankelijk van ervaring en geschiktheid in schaal 10 van het BBRA (maximaal € 3.599,49 bruto per maand bij 32 uur), 8% vakantiegeld en een 13e maand, en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder aansluiting bij het Pensioenfonds Zorg & Welzijn.
Interesse?
Stuur een motivatie en curriculum vitae (in pdf, onder vermelding van ‘sollicitatie subsidieconsulent’) vóór 5 december 2016 per e-mail aan Irene van der Gaag (personeelszaken): vacatureSC@fondspodiumkunsten.nl.

Voor vragen over de functie en/of het Fonds kunt u contact opnemen met Paul Stolwijk (hoofd subsidiebureau) via p.stolwijk@fondspodiumkunsten.nl of 070 707 27 00. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 12 december.

Het Fonds Podiumkunsten hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in onze organisatie ondervertegenwoordigd zijn.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.