Dit jaar wordt de migratie van Hindostaanse contractarbeiders uit India naar Suriname groots gevierd in Rotterdam. De Rotterdamse zanger Prewien Pandohi-Mishre geeft een middagconcert in het Bibliotheektheater op zondag 23 april 2023. De voorstelling Rāga Vani illustreert de overlevingskracht van de rijke Indiase muziektraditie als cultureel erfgoed door de generaties heen. 
 
Ambassadeur van de Indiase klassieke muziek
Prewien Pandohi-Mishre is gespecialiseerd in de Noord-Indiase klassieke muziek. Hij combineert Rāga-muziek met moderne muziekstijlen. In 2019 heeft hij zijn Master in Indiase zang afgerond bij muziekinstituut CODARTS. Om de traditionele Indiase muziektraditie in leven te houden heeft hij muziekschool Rasique opgericht en geeft hij les bij de SKVR. “Muziek is een belangrijk medium voor het behouden van de cultuur en tradities van de Hindostanen in Nederland. Ik zie steeds meer Hindostaanse jongeren die interesse tonen in het leren van Indiase zang.” aldus Pandohi-Mishre. 
 
Surinaams-Hindostaanse musici verkennen muzikale roots
Zanger Prewien Pandohi-Mishre, gitarist Kries Malhoe en percussionist Dilip Dhoenmoen zijn alle drie geboren in Suriname en hebben zich in Nederland ontwikkeld tot vooraanstaande musici. Het trio geeft op kunstzinnige manier de ontwikkeling van de Surinaams-Hindostaanse muziek weer. Zij brengen de klassieke Indiase (film)liederen, en Surinaams-Hindostaanse volksmuziek ten gehore die hun voorouders uit India meenamen. De muzikanten maken gebruik van zowel de traditionele instrumenten van hun voorouders: harmonium en dholak alsook westerse instrumenten als gitaar.