(bron: Creative Europe Desk NL)

Van 22 augustus tot 1 september vindt er een werkbezoek van Jelle Burggraaff (Hoofd Mobiliteit & Advies/Creative Europe Desk NL) en Albert Meijer (Adviseur Creative Europe Desk NL) plaats aan Aruba, Bonaire en Curaçao. Op elk eiland gaan ze met makers en organisaties in gesprek en geven ze workshops over Europese financiering. Deze workshops geven ook informatie over hoe DutchCulture ondersteuning biedt aan makers en instellingen op het gebied van internationale culturele samenwerking.

Alle makers en culturele instellingen met interesse in internationale culturele samenwerking zijn welkom bij deze workshops. Verschillende vragen komen aan bod zoals: wat is het Creative Europe programma en voor wie is het? Welke Europese subsidieregelingen zijn er allemaal? Wat is DutchCulture en hoe kan deze organisatie mij helpen om mijn internationale netwerk te vergroten? Na afloop is er een informeel netwerkmoment.

Workshop data:

Aruba: 22 augustus, 10.00-12.00 in Cas di Cultura, Oranjestad. In samenwerking met CEDE Aruba. Voertaal: Engels. Opening door minister van Financiën en Cultuur, mevr. Xiomara Maduro.
Bonaire: 25 augustus, 19.00-21.00 in Captain Don’s Habitat, Kralendijk, in samenwerking met Rijksdienst voor Caribisch Nederland en Internationale Desk Bonaire. Voertaal: Nederlands. Met inbreng van waarnemend gezaghebber dhr. Nolly Oleana en gedeputeerde mevr. Nina de Heyer
Curaçao: 29 augustus, 16.00 – 18.00 (tijd, locatie en spreker nog TBC). In samenwerking met EU Desk Curaçao. Voertaal: Engels.

De eilanden die onderdeel zijn van de Overzeese Landen en Gebieden (OLG; voor het Koninkrijk Nederland zijn dit Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, St. Eustasius en St. Maarten) mogen deelnemen in het Creative Europe programma. Dit gebeurt echter niet of nauwelijks. Onlangs lanceerde de Europese Commissie het pilot-programma Archipel.eu speciaal voor de OLG en OR (Outermost Regions). Tijdens het werkbezoek gaan we o.a. in gesprek met deelnemende organisaties, en kijken we wat de grootste barrières zijn voor deelname aan Creative Europe in de OLG.

Contact
Voor informatie kan contact worden opgenomen met Jelle Burggraaff (j.burggraaff@dutchculture.nl) en Albert Meijer (a.meijer@creativeeuropedesk.nl).