Ud als nieuw
vrij 14 okt 2016- RASA, Udrecht 

(Let op: aanvang 17.30 uur)

Nederland wordt binnenkort verrijkt met een uniek festival dat geheel gewijd is aan de ud (of oud). Als geen ander symboliseert dit instrument de brug tussen Oost en West. De ud reisde in de 9e eeuw van Baghdad naar Andalusië en zorgde sinds de Renaissance voor een muzikale revolutie in het Westen. Vandaag slaat de ud nieuwe bruggen en speelt zowel een innoverende rol in de arabo-andalusische muziek als in de jazz, spirituele en klassieke muziek.

Tijdens de 1e editie van het Ud Festival, dat van 14 okt t/m 13 nov in drie steden plaatsvindt, komen al die facetten aan bod. Een brede waaier aan ud-virtuozen uit ondermeer Griekenland, Irak, Hongarije, Nederland, Turkije en Tunesië treedt er op waaronder Omar Bashir, Mehmet Polat, Haytham Safia en Dhafer Youssef.

Gastoptreden en interview
 
De officiële opening in Rasa wordt voorafgegaan door een World Blend Café met een interview met de Griekse ud virtuoos Kyriakos Kalaitzaidis, een speciaal gastoptreden van ud speler Monir Goran en dichter Baban Kirkuki en Marokkaans buffet.

3-minuten pitches
Ben je op zoek naar samenwerking of input voor je project?
Presenteer dan je eigen plan in 3 minuten (nb dus geen reclamepraatje).
Meldt je aan bij stan@worldmusicforum.nl

!Niet vergeten: Neem je promo-materiaal mee!

Opening Ud Festival met 40% korting
Om 20.00 uur vindt de opening van het Ud Festival plaats met concerten van U’Duet, Trio Qasyon en Kyriakos Kalaitzidis Trio.
Bezoekers van het WBC met 40% korting hier naartoe: voor 12,- ipv 20,-.
Aanmelden zie hieronder.

Programma
17.00 Inloop
17.30 Marokkkaans buffet: Marokkaanse kiptajine met ingelegde citroen en olijven Groententajine met tomaat en kikkererwten, couscous, koolsalade18.00 uur aanvang programma
20.00 uur concert SVP Reserveren via link hieronder.Toegang WBC  is gratis, Marokkaans buffet € 15,- pp.
Aanmelden buffet voor donderdag 13 oktober!Openingsconcert Ud Festival voor WBC bezoekers 12,- ipv 20,-
Voor het volledig programma van het Ud Festival, zie www.udfestival.nl
Locatie: RASA
Pauwstraat 13-a – 3512 TG Utrecht. Route en parkeerinfo:  Beste is om te parkeren in parkeergarage Paardenveld. Vanaf deze parkeergarage is het ongeveer 10 minuten lopen naar RASA. Routebeschrijving parkeergarage naar RASA.
Reserveer hier voor WBC vrijdag 14/10
Na reservering voor buffet en/ of concert kan ter plaatse worden betaald. Concertkaarten bij de kassa van RASA ophalen.