Foto’s: Tim Jonker

Na 1,5 jaar op 1,5 meter overleven is het tijd om te hèrleven. Afgelopen 5 oktober in TivoliVredenburg vond het World Blend Café plaats waarbij er gekeken werd wat de vooruitzichten zijn voor aanbieders (artiesten, boekers) en afnemers (de podia)?

Presentatie: Maite Hontelé & Stan Rijven

1. Actualiteit

Het ging over Maqam en New Grounds, Black Achievement Month, Fonko (NPO Extra), het overlijden M.Theodorakis en de verschijning Engelse editie Marcel Weltak’s ‘Surinamese Music in the Netherlands and Surinam’.

1.1. Sonja Heimann vertelt over de laatste ontwikkelingen van World Music Forum NL en het de Nederlandse vertegenwoordiging tijdens de aanstaande muziekbeurs de Womex in Porto (27-31 oktober).

1.2. Stan interviewt Loebna El Boujoufi (programmeur TivoliVredenburg).
Utrecht Centraal: In 2016 moest RASA sluiten, destijds een podium van landelijke allure. Hoe staat het vandaag met de Utrechtse world scene?
Onderwerpen als de corona-periode, Utrecht, toekomstplannen en Le Guess Who komen aan de orde.


World Blend - Van Survive naar Revive

2. Station Oost
Station Oost: Met Maqam (Amsterdam) en New Grounds (Rotterdam) openen binnenkort nieuwe world podia. Al langer lopen er in Deventer (Coloured Monkeys) en Nijmegen (De Achtertuin) nieuwe initiatieven, en in Lichtenvoorde organiseren ze al jaren Cross-overs.

World Blend - Van Survive naar Revive

In het panel zitten:
Gideon Rosendaal (manager van Dandana)
Hendrik-Jan Derksen (o.m. programmeur van Zwarte Cross (Lichtenvoorde)
Richard Wevers (van Coloured Monkeys- Deventer)

Onder leiding van Maite Hontelé is er gesproken over vooruitzichten, strategieën, nieuwe plannen en samenwerkingen.

3. Pitches

3.1. Carelain bergtop, de tanker in noord – carel@detanker.nl 
Carelain wil graag zou de Tanker in Noord (Amsterdam) als podium onder de aandacht brengen voor mogelijke samenwerkingsverbanden voor wereldmuziek.

3.2. Lucie De Saint Vincent, Trytone  – luciedesaintvincent@hotmail.com  
Lucie is een Franse muzikant-pianist die al 15 jaar in Utrecht woont. Ze werkt op dit moment samen met Turkse zangeres Gulay Toruk voor een nieuw project van haar ensemble Trytone, Ascensions genaamd met als thema de Middelandse Zee.
Het vorige project is te horen via deze link https://soundcloud.com/lalezarquintet

3.3. Federico Olivares Hurtado, Raiz Latina – olhur@yahoo.com
Is op zoek naar een booking agency

3.4. Hassan Elammouri, Stichting ArteGanzainfo@arteganza.nl 
Hassan wil stichting ArteGanza en haar activiteiten onder aandacht brengen. Hij is op zoek naar de samenwerkingen op het gebied van programmering en de afstemming daarvan.

3.5. Nelson, Latif Raiz Latina  – nelsonlatif@hotmail.com  
Stelt de band Raiz Latina voor, met: Federico Olivares (Chile): acc. guitar, vihuela and vocals, Nelson Latif (Brazil): acc. guitar, cavaquinho and vocals, Arnoud van den Berg (Netherlands): acc. bass en Marco Toro (Venezuela): percussion and vocals. Raiz Latina was actief in de jaren 1990. In 2021 zijn ze weer bij elkaar en ze zoeken naar een producer of een booker voor het seizoen 21/22.

World Blend - Van Survive naar Revive

4. Showcase: Dandana
DANDANA is een collectief van muzikanten uit Nederland, Senegal en Gambia. Samen kozen ze ervoor om het verleden los te laten en een nieuwe muzikale weg in te slaan. Met: Bas Ackermann (vocals, synths), Jackson Loman (drums), Bart Sturing (saxofoon), Kai Tseng (gitaar), Joop de Graaf (bas), Ebou Gaye Mada (vocals, sabar percussie).